Reteta madlene: deliciul francez la tine acasa

Cine poate rezista tentatiei unei Madeleine proaspete, cu aroma bogata de unt si lamaie? Aceasta mica prajitura originara din Franta este un adevarat deliciu pentru papilele gustative. Cu ajutorul acestei retete simple, vei putea savura gustul autentic al Madlenei chiar la tine acasa.

Ingrediente pentru reteta madlene

Pentru a pregati Madlenele perfecte, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 100g unt
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Esenta de vanilie (optional)
  • Un praf de sare

Instructiuni pentru reteta madlene

Urmeaza acesti pasi simpli pentru a prepara Madlenele delicioase:

  1. Incepe prin a topi untul si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
  2. Intr-un bol, bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
  3. Ajuta-te de o sita pentru a adauga faina si praful de copt in amestecul de oua si zahar.
  4. Adauga coaja rasa de lamaie si, daca doresti, esenta de vanilie pentru aroma suplimentara.
  5. Turneaza treptat untul topit peste compozitie, amestecand continuu pana la omogenizare.
  6. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa aluatul sa se odihneasca in frigider timp de cel putin o ora.
  7. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge formele de Madlene cu unt sau foloseste forme de silicon.
  8. Umple fiecare forma cu aluat, umpland aproximativ 2/3 din capacitatea formei.
  9. Coace Madlenele in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute sau pana cand devin aurii si cresc usor.
  10. Las-o sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.

Variante si trucuri pentru reteta madlene

Madlenele traditionale sunt simple si delicioase, dar poti sa le personalizezi dupa gusturile tale. Poti adauga picaturi de ciocolata, migdale tocate sau alte arome preferate pentru a le da un twist unic.

Un truc pentru a obtine Madlene cu o forma clasica „cochilie” este sa lasi aluatul sa se odihneasca suficient in frigider inainte de coacere si sa preincalzesti formele. Astfel, vei obtine acea umflatura caracteristica in mijloc.

Reteta Madeline sau Madlene?

Desi exista mici variatii ale numelui, reteta de baza ramane aceeasi. Indiferent daca le numesti Madeline sau Madlene, rezultatul final este acelasi – un desert minunat!

Cu ce pot servi Madlenele?

Madlenele sunt delicioase servite alaturi de o ceasca de ceai, cafea sau chiar un pahar de vin dulce. Pot fi savurate ca gustare sau desert si se potrivesc perfect in orice ocazie.

Cat timp se pastreaza prospete?

Daca rezisti tentatiei de a le manca pe toate odata, Madlenele pot fi pastrate intr-un recipient etans la temperatura camerei timp de 2-3 zile. Totusi, sunt cele mai bune atunci cand sunt proaspete!

Acum ca ai descoperit secretul unei Madlene perfecte, pregateste-te sa te bucuri de gustul autentic al acestei prajituri franceze delicioase chiar la tine acasa. Savureaza-le alaturi de cei dragi si bucura-te de momente dulci!

Vezi și:

Gabriel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Gabriel

Lasă un comentariu