Reteta drob de pui simplu

Cu ajutorul acestei retete simple de drob de pui, vei putea prepara un aperitiv delicios si apreciat de intreaga familie. Drobul de pui este o varianta mai usoara si sanatoasa a traditionalului drob de miel, perfecta pentru orice ocazie speciala sau chiar pentru o cina cu cei dragi.

Cum Se Face Drobul de Pui?

Pentru a prepara un drob de pui simplu si gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 de grame de piept de pui
  • 3 oua
  • 200 de grame de ciuperci champignon
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 de grame de pesmet
  • 100 de grame de lapte
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Verdeturi proaspete pentru decor

Reteta de Drob de Pui

Pentru inceput, pregateste carnea de pui. Taie pieptul de pui in bucati mai mici si pune-l intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga ouale, pesmetul, laptele si condimentele (sare si piper) si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul taiate marunt. Adauga ciupercile champignon taiate si gateste-le pana se inmoaie si scade toata apa pe care o elibereaza.

Amesteca compozitia de pui cu ciupercile calite si pune totul intr-o tava unsa cu putin ulei. Nivelul compozitiei din tava trebuie sa fie uniform.

Coace drobul de pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand devine auriu si se coace bine in interior.

Retete Drob de Pui Variante

Poti adauga diverse ingrediente pentru a personaliza reteta de drob de pui simplu. De exemplu, poti pune masline verzi sau rosii uscate in compozitie pentru un gust mediteranean. De asemenea, adaugarea de branza feta sau cascaval poate da o nota aparte preparatului.

Serveste drobul de pui rece, taiat in felii, garnisit cu verdeturi proaspete si alaturi de o salata verde sau muraturi. Este perfect pentru un brunch de weekend sau pentru a impresiona la petreceri sau evenimente festive.

Faqs – intrebari frecvente

Care este diferenta dintre drobul de miel si cel de pui?

Drobul traditional este facut din carne de miel, in timp ce drobul de pui foloseste piept de pui. Acesta din urma are un gust mai delicat si este mai usor de preparat.

Cum se pastreaza drobul de pui?

Drobul de pui se pastreaza la frigider, intr-un recipient sigilat, timp de 2-3 zile. Poate fi recalentat usor in cuptor sau la microunde inainte de servire.

Pot folosi alte tipuri de ciuperci in reteta?

Da, poti inlocui ciupercile champignon cu alte tipuri de ciuperci, precum shiitake sau pleurotus, pentru a adauga un gust diferit drobului de pui.

Acum esti pregatit sa prepari un delicios drob de pui simplu, care va impresiona cu siguranta pe cei dragi. Bucura-te de acest aperitiv sau gustare cu un gust autentic si rafinat!

Vezi și:

Perdi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Perdi

Lasă un comentariu