Reteta pandispan simplu

Când vine vorba de deserturi delicioase, pandispanul simplu este o alegere clasică și savuroasă. Cu o textură pufoasă și gust delicat de vanilie, acest pandispan reprezintă o bază perfectă pentru prăjituri și torturi. În acest articol, vă vom împărtăși o rețetă simplă pentru a prepara un pandispan delicios, care poate fi apoi folosit în diverse deserturi. Acesta este un desert adorat de toată familia și este potrivit pentru orice ocazie specială.

Ingrediente pentru pandispan simplu:

  • 4 ouă
  • 150 de grame de zahăr
  • 150 de grame de făină
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Cum se prepară pandispanul simplu:

1. Înainte de a începe, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt, pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu hârtie de copt.

2. Într-un bol mare, separați ouăle. Albușurile se pun într-un alt bol, iar gălbenușurile se pun într-un bol mai mare.

3. Adăugați zahărul peste gălbenușurile de ou și începeți să le mixați cu un mixer electric până când obțineți o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.

4. Adăugați extractul de vanilie și amestecați-l bine în compoziție.

5. În alt bol, bateți albușurile de ou cu un praf de sare până când obțineți vârfuri moi.

6. Adăugați treptat albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor de jos în sus cu o spatulă, pentru a menține aerul în aluat.

7. Cerniți făina deasupra amestecului și amestecați cu grijă până când toate ingredientele sunt încorporate și obțineți un aluat omogen.

8. Turnați amestecul în tava pregătită și nivelați-l cu grijă.

9. Coaceți pandispanul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când devine auriu și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul pandispanului trebuie să iasă curată).

10. După coacere, lăsați pandispanul să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Folosirea pandispanului simplu:

Acest pandispan simplu poate fi folosit într-o varietate de moduri delicioase. Puteți să-l tăiați în straturi și să-l umpleți cu frișcă și fructe pentru a crea un tort ușor și rafinat. De asemenea, este o bază excelentă pentru prăjituri cu cremă sau pentru deserturi cu ciocolată.

Reteta pandispan clasic jamila:

În căutarea unei rețete mai complexe și sofisticate de pandispan? Nu trebuie să căutați mai departe decât rețeta pandispanului clasic Jamila. Acest pandispan are o textură incredibil de moale și o aromă bogată de vanilie. Pentru a obține un pandispan perfect folosind rețeta Jamila, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 de grame de zahăr
  • 200 de grame de făină
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Pregătiți-l folosind aceleași instrucțiuni ca pentru pandispanul simplu menționat mai sus, cu această diferență: veți folosi mai multe ouă și zahăr pentru o textură și un gust mai bogat.

Întrebări frecvente despre Pandispan Simplu:

Cât timp durează să se coacă pandispanul simplu?

Timpul de coacere pentru pandispanul simplu este de aproximativ 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Folosiți testul scobitorii pentru a verifica dacă este copt: scobitoarea introdusă în mijlocul pandispanului trebuie să iasă curată.

Cum pot să păstrez pandispanul proaspăt?

Pentru a păstra pandispanul proaspăt, înfășurați-l în folie de plastic sau puneți-l într-un recipient ermetic. Acesta poate fi păstrat la temperatura camerei timp de 1-2 zile sau în frigider timp de 3-4 zile.

Se poate congela pandispanul?

Da, puteți congela pandispanul. Înfășurați-l bine în folie de plastic sau folie de aluminiu și puneți-l într-un sac sigilat cu fermoar înainte de a-l congela. Puteți să-l păstrați în congelator timp de 1-2 luni. Pentru a-l dezgheța, lăsați-l să se dezghețe lent la temperatura camerei sau în frigider.

Acum că aveți rețeta pandispanului simplu și câteva sfaturi utile, puteți începe să creați deserturi delicioase. Pandispanul este versatil și sigur va satisface papilele gustative ale celor dragi. Bucurați-vă de fiecare mușcătură a acestui pandispan pufos și aromat!

Vezi și:

Gabriel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Gabriel

Lasă un comentariu