Cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete 5 kg cu morcov

Vă salutăm cu bucurie și vă invităm să descoperiți cea mai delicioasă și simplă rețetă de zacuscă de vinete cu morcov. Cu o aromă bogată și o textură cremoasă, această zacuscă va cuceri inimile tuturor celor care o încercă. Este o rețetă ieftină și ușor de pregătit, perfectă pentru a vă bucura de gustul verii pe tot parcursul anului.

Ingrediente pentru zacuscă de vinete 5 kg cu morcov:

 • 5 kg de vinete coapte și curățate
 • 1 kg de morcovi
 • 500 g de ceapă
 • 1 căpățână de usturoi
 • 1 litru de ulei de floarea-soarelui
 • 500 ml de bulion de roșii
 • 2 linguri de sare
 • 1 lingură de zahăr
 • Piper negru măcinat, după gust

Cum se face zacusca de vinete cu morcov:

Pentru a prepara cea mai bună zacuscă de vinete cu morcov, urmați acești pași simpli:

 1. Spălați și tăiați vinetele în bucăți mici.
 2. Curățați și radeți morcovii.
 3. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt.
 4. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
 5. Adăugați morcovii și vinetele și gătiți-le la foc mediu până când se înmoaie și se îngroașă amestecul.
 6. Adăugați bulionul de roșii, sarea, zahărul și piperul. Amestecați bine.
 7. Lăsați zacuscă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2 ore, amestecând din când în când.
 8. Gustați și ajustați condimentele, dacă este necesar.
 9. Turnați zacusca fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le ermetic.
 10. Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.

Retete ieftine de zacuscă de vinete:

Această rețetă de zacuscă de vinete cu morcov este nu numai delicioasă, dar și economică. Ingrediente precum vinetele și morcovii sunt accesibile și pot fi cumpărate în cantități mari la prețuri avantajoase, ceea ce face ca această zacuscă să fie potrivită pentru oricine dorește să prepare conserve pentru iarnă.

Retete de zacuscă de vinete:

Există numeroase variante de rețete de zacuscă de vinete, dar aceasta cu morcov adaugă o notă dulce și o textură aparte. Puteți să experimentați cu diferite condimente și arome pentru a vă adapta zacusca preferințelor voastre personale. De asemenea, puteți să ajustați cantitățile pentru a obține o cantitate mai mică sau mai mare de zacuscă, în funcție de necesități.

Cum Se Face Zacusca de Vinete?

Prepararea zacuscă de vinete este un proces minuțios, dar rezultatele merită fiecare efort. Vinetele trebuie coapte pentru a obține aroma și gustul lor caracteristice, iar adăugarea morcovilor completează perfect acest preparat.

Cea Mai Bună Mâncare de Vinete:

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune mâncări de vinete, zacuscă este cu siguranță una dintre opțiunile de top. Acest preparat tradițional românesc este iubit de toți cei care apreciază gustul bogat al vinetelor și al altor legume pregătite cu migală.

Faqs despre zacusca de vinete:

Care Este Diferența Dintre Zacuscă și Ajvar?

Zacuscă și ajvar sunt două preparate similare, dar au origini diferite. Zacusca este un preparat tradițional românesc, în timp ce ajvar provine din Balcani. Cu toate acestea, ambele sunt făcute din legume coapte și pot include vinete și ardei. Diferența principală constă în aromele și condimentele folosite, dar ambele sunt delicioase în felul lor.

Cât Timp Se Păstrează Zacusca de Vinete?

Zacuscă de vinete se poate păstra timp de aproximativ 1 an în borcane închise ermetic și depozitate într-un loc răcoros și întunecat. Este important să verificați borcanele înainte de a le consuma pentru a vă asigura că nu au apărut semne de degradare.

Cum Se Servește Zacusca de Vinete?

Zacusca de vinete este un aperitiv minunat și poate fi servită pe pâine prăjită, ca garnitură pentru carne sau ca umplutură pentru plăcinte și sandvișuri. Poate fi, de asemenea, amestecată cu paste sau folosită ca dip pentru legume proaspete.

Este Necesară Sterilizarea Borcanelor?

Da, este esențial să sterilizați borcanele înainte de a pune zacusca în ele. Acest proces ajută la prevenirea creșterii bacteriilor și asigură că zacusca se păstrează în condiții optime pentru mai mult timp.

Vezi și:

Perdi

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Perdi

Lasă un comentariu